Voorgerecht: “Geen Kip zeggen”
Kipnoedelsoep voor 2 personen
Ingrediënten:
- 2 Kipfilet
- 1 Rode chillipeper
- 1 Zakje shiitake
- 1 Zakje mie
- 1 Zakje jonge bladspinazie
- 2 Blokjes kipbouillon
- Sojasaus
- Sesamolie
Bereidingswijze:
Verwarm 1 liter water en doe daar 2 blokjes kippenbouillon in. Als kippenbouillon is opgelost voeg dan de twee kipfilets toe. Laat de kipfilet ongeveer 12-15 minuten zachthes koken in de bouillon. Haal de kipfilet uit de pan en laat deze afkoelen.
Verwijder de harde steeltjes van de shiitake en snijd deze in vieren. Snijd de chilipeper fijn. Snijd de afgekoelde kipfilet in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Voeg na smaak sojasaus en sesamolie toe aan de bouillon. Voeg de mie toe en kook voor 3-4 minuten. Voeg daarna de shiitake toe en kook nog eens voor 2 minuten.
Als laatste voeg je de gesneden kipstukjes en spinazie toe. Kook de soep totdat de spinazie is geslonken.
Hoofdgerecht: “Nootgeval”
Het hoofdgerecht bestaat uit een pasta van courgette en pistachenoten. Een eenvoudig gerecht dat zeker in de smaak valt bij jong en oud.
Ingrediënten:
- Volkoren pasta
- 2 tot 3 courgetten (afhankelijk van formaat)
- Rood pepertje
- Teentje knoflook
- Oregano
- Zout/peper
- Olijfolie/kokosolie
- Pistachenoten
- Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
Doe de volkoren pasta in een pan en breng dit aan de kook. Verhit de olijfolie/kokosolie in een wokpan en voeg daar de fijngesneden knoflook en rode peper aan toe. Fruiten de knoflook en peper kort. Tip! Haal de pitjes uit de rode peper als je het minder heet wil.
Snij de courgettes in over de lengte in vieren en dan in blokjes, doe ze vervolgens in de pan bij de knoflook en peper. Schep om en om, voeg naar smaak zout/peper toe. Bestrooi de ingrediënten met 2 afgestreken eetlepels oregano. Meng alles goed door elkaar en laat op een laag vuur garen.
Als de courgette zacht is, kun je deze met een staafmixer tot saus mengen of laat je de blokjes zoals ze zijn.
Doe de pasta in een bord, daaroverheen de courgette en bestrooi met pistachenoten en geraspte Parmezaanse kaas.
Nagerecht: “Schavuit”
Een misdadig lekker dessert is de Bananasplit met vanille-ijs en slagroom. Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 50 Gr boter
- Vloeibare bloemenhoning
- 50 Gr ongezouten gemengde noten
- 4 Rijpe bananen
- 1/2 Liter vanille-ijs
- 2 Eetlepels slagroom
Bereidingswijze:
Smelt de 50 gram boter in een pan. Voeg daar 3 eetlepels bloemenhoning aan toe. Hak de 50 gram noten en voeg deze toe aan het mengsel van boter en honing. Verwarm het geheel zo 2 minuten.
Snij de 4 bananen over de lengte doormidden, leg op ieder bord een bananenhelft. Schep met een warme lepel vanille-ijs uit de bak en leg deze op de banaan. Leg daar vervolgend de ander helft van de banaan over heen.
Maak de noten-honingsaus af door er 2 eetlepels slagroom eraan toe te voegen. Overgiet de banaan met de warme noten-honingsaus.