Moordspel Blauw Bloed

(31 klantbeoordelingen)

Na het overlijden van baron Von Rozenburg woont barones Sophia Alexandra von Rozenburg alleen op landgoed de Eikenhorst. Ondanks haar hoge leeftijd heeft de barones een sociaal en actief leven. Zo bekleedt de barones een aantal bestuurlijke functies en is ze zeer bedreven in het schilderen.

Naast haar vaste bediendes, die dagelijks voor haar zorgen, heeft de barones twee trouwe vrienden die haar regelmatig bezoeken. De barones heeft één zoon, twee dochters en twee kleinkinderen.

Als de barones besluit om een banket te organiseren, lijkt alles in vrede en in harmonie te verlopen. Tot de volgende ochtend, als de schoonmaakster het levenloze lichaam van de barones ontdekt in de bibliotheek.

Méér weten over dit moordspel? Bekijk hier onder het moordspel script.

-->
Bekijken
Bestel nu
Bekijken
Bestel nu

31 beoordelingen voor Moordspel Blauw Bloed

 1. David

  Heel erg leuk spel en een topavond gehad! Iedereen vond het van tevoren niet helemaal duidelijk en daardoor was het begin een beetje onwennig, maar dat ging snel beter. Het spel is redelijk ingewikkeld en doordat je niet precies weet hoe alle moorddossiers eruit zien (wat bijvoorbeeld het verschil is tussen die van de moordenaar en die van een betrokkene) is het lastig om op voorhand de onduidelijkheden weg te nemen. Ik wist bijvoorbeeld niet wat ik kon zeggen over wat iedereen door moet lezen en niet moet zeggen, omdat ik daarbij mijn eigen rol misschien zou verraden. Het zou hierbij helpen als je weet hoe elk moorddossier eruit ziet. Daarnaast zou het handig zijn als bij de moordenaar en de hoofdverdachte het ‘crimetime’ gedeelte en diens sporen op het plaats delict op een andere pagina staan, dan op de pagina waar het ‘wie ben ik’ en het ‘karakterbeschrijving’ gedeelte staan beschreven.

 2. Rutger Van Stigt Thans

  Erg leuk concept, we hebben het blauw bloed spel gespeeld met oud en nieuw en dit was echt genieten. Sommige instructies zijn wat complex maar als je er eenmaal inzit wordt het echt lachen. De bijgeleverde webapp voor het spel werkt goed en hier kan je er snel alles weer bijpakken.

 3. Shana

  Leuk spel! We hebben er wel niet alles uit kunnen halen aangezien het printen van het dossier niet gelukt was, waardoor we belangrijke zaken hebben gemist die te maken hadden met locatie. Op het einde hebben we dus een beetje moeten gokken. Al bij al hebben we veel plezier beleefd aan het spel!

 4. Tom Janssen

  De opzet van het moordspel is leuk en uitdagend. Alleen is het af en toe best moeilijk om alles te begrijpen. Ook is de uitleg soms niet helemaal duidelijk.

 5. Ellen

  Het was een gezellige avond. Het verhaal en moordscenaro is prima. Het spel niet zo goed. Wel was er veel onduidelijkheid en wordt er veel van de spelers verwacht zonder richtlijnen. Feedback zou zijn; meer richtlijnen; wanneer zeg je iets wel/niet, wie mag wanneer praten in welke volgorde, meer voorbeelden voor hoe je het zou kunnen spelen, update video’s meer misschien beelden van de omgeving voor spel experience… Al met al leuke avond; maar het was ook gezellig met elkaar. Prijs/kwaliteit is niet in verhouding, ik zou het spel niet aanraden aan mijn vrienden.

 6. Ilse

  We hebben onwijs genoten van het spel en vooral heel erg veel gelachen! De reden dat het geen 5 is geworden, is omdat het ons bij ronde twee niet helemaal duidelijk werd of we met zijn allen rond de tafel moesten en overleggen of dat dit ook weer individueel moest. Bij ronde 3 konden de sporen bij twee personen horen. 2 personen die allebei hoofdgedachten waren. Dit was wel een beetje gek.

 7. Francis

  Er waren nogal wat onduidelijkheden bij het spel. We speelde het allemaal voor het eerst. Ik zou aanraden om het de eerste keer te spelen met mensen die weten hoe het werkt en de filmpjes van uitleg allemaal te bekijken vooraf en niet 1 voor 1 op de avond zelf. Wij hadden in de eerste ronde al teveel prijs gegeven waardoor de andere rondes zo uitgespeeld waren. Er is namelijk info die niet vrijgegeven mag worden aan de tegenspelers en alleen de moordenaar had dat door maar de andere spelers niet. In ronde 2 en 3 zou je die dan moeten loskrijgen. Ook had ik het leuker gevonden als het meer begeleid was. Het was nu vrij los. Dus meer in opdrachten zoals bv. Neem een verhoor af 1 op 1 ergens privé. Zodat niet iedereen alles hoort. Maar goed. Je zal het ook echt leuk moeten vinden om in een rol te stappen. Onze groep was daar wellicht niet zo geschikt voor.

 8. Thea de Gelder

  Het spel is leuk. Soms is het onduidelijk welke info uit je dossier je moet delen en wat je voor zelf kan houden. Een iets betere uitleg zou dan prettig zijn. Het is moeilijk een strategie te bedenken als je geen idee hebt hoe het spel verlopen gaat en wat belangrijk is om te weten, of een ander wijs te maken. Als je niet weet wat belangrijk zou kunnen zijn en wat er nog komt, is het moeilijk een eigen verhaal te maken. De rondes zouden misschien specifieker kunnen zijn. Ik miste bijvoorbeeld veel over de kaart en locatie. Daar kan nog meer mee worden gedaan.

 9. Valerie Verbeeck

  Heerlijke avond beleefd. We logeerden in een kasteel en het moordspel Blauw Bloed kon dus niet beter gekozen zijn. Iedereen was op voorhand op de hoogte van zijn personage en er ook naar gekleed. Goede uitleg, leuk verhaal, echt een aanrader!!!

 10. Lise

  Avondvullende activiteit. Leuk met collega’s, vrienden en familie. Door het uitgebreide dossier kun je je goed inleven in je rol. Zeker een aanrader.

 11. Alette

  Ik vond het heel erg leuk om te doen. Het enige waar we met iedereen wel moeite mee hadden was de spelling. Er staan veel fouten in de dossiers. Verder had ronde 2 nog wat duidelijker uitgelegd kunnen worden. Ik zou het aanraden voor andere groepen vanaf de leeftijd 16.

 12. Sterre

  Blauw bloed was een erg leuk en goed spel wat we met veel plezier gespeeld hebben. Wel waren er wat aanmerkingen aan het spel zoals taalfouten en wat fouten in de moorddossiers en in het verhaal. Verder zou ik zeker nog een keer een spel bestellen van crimetime voor een moorddiner!

 13. Olav Raams

  een leuk spel om met een groep te spelen. Helaas had bij ons niet iedereen zich goed ingelezen, en het was voor iedereen de eerste keer dus verliep de eerste ronde wat moeizaam. Een leuk spel en we gaan het zeker nog een keer doen.

 14. Gerdien Breems

  Hartstikke leuk spel, we hebben ervan genoten alleen ronde 2 mag voor mij iets duidelijker, lees je nu wel of niet je alibi voor?

 15. Margot Sturkenboom

  8 slimme meiden van 13 jaar speelden bijna 4 uur lang enthousiast het spel. Er werden snel “bontjes” gesloten. Filmpjes en invullen tussenstand maakten het zeker extra aantrekkelijk. Echt een aanrader.

 16. Carlijn

  We hebben het spel met onze vriendengroep gespeeld. Iedereen kwam erg in zijn rol en genoot er ontzettend van. Het is wel handig als je van te voren het spel al een beetje doorneemt, zodat je weet wat je te wachten staat en welke rol je moet spelen. Het was voor mij pas achteraf duidelijk op basis waarvan de karakters hoofdverdachte waren of niet (ook al had ik ze wel allemaal goed). Ook dat je op zoek moet naar het juiste motief was mij niet helemaal duidelijk. Het is een super leuk spel en ik raad het echt aan om een keer te spelen met een groep vrienden!

 17. Laura

  Was erg leuk om te doen! Ik zou het wel aanraden aan wat kleinere groepen. Wij waren met 14 personen, dat maakte wel dat er erg veel informatie op je af kwam en het al snel wat onoverzichtelijk werd. Daarnaast denk ik dat er winst behaald kan worden door bij de aparte rollen (de saboteurs, de moordenaar) op tijd aan te geven wat met welke informatie te doen. Ook lijkt het me handig als op 1 pagina helder vermeldt zou staan wat in ronde 1, 2 en 3 van je verwacht wordt en wanneer je welke informatie kunt gebruiken. Nu waren we zoekende waar we wat konden vinden. Desondanks hebben we met veel plezier het spel gespeeld!

 18. Frank Marcus

  Hartstikke leuk om te doen! Wel is het zo dat als niemand van het gezelschap het ooit eerder gedaan heeft, je even aan het puzzelen bent voordat je door hebt hoe het werkt. Maar ja, dat is natuurlijk ook logisch ….

 19. Caroline

  Erg leuk, maar met grote groep wel ingewikkeld. Invullen via app erg handig. Leuke rollen, we hebben super avond gehad.

 20. Moira

  We hebben een gezellige middag gehad. Leuk spel.

 21. Mik Graaumans

  Het spel was voor echte toneelspelers. Dit waren wij niet en hierdoor was het heel onduidelijk. Wat moet je nou zeggen? Wat is de bedoeling? Wat vind je waar? Je hebt een moorddossier, een app, spelregels enzovoorts. Als er duidelijk was beschreven wie wat wanneer moest zeggen, zou het al een stuk duidelijker geweest zijn. De spanning rondom het spel is leuk, iedereen in kostuum en van te voren al een beetje proberen los te peuteren wie de moordenaar is. Maar er zijn nog veel verbeterpunten…

 22. Maria

  Het spel was leuk maar verder kan ik er weinig over zeggen omdat het voor mij de eerste keer is dat ik zo een spel speel. Ik heb geen tips Of aanmerkingen het was leuk

 23. Heleen Overbeek

  Ik vond het spel Blauw Bloed erg leuk om te doen. We hadden allemaal ons best gedaan om ons te verkleden naar onze karakters wat een hele leuke toevoeging was aan de belevenis. Het enige punt van verbetering zou kunnen zijn om vooraf te weten of de moordenaar is ingelicht dat hij de moordenaar is. Dit zorgde namelijk voor enige verwarring (maar misschien was dit de bedoeling, dat wisten we niet helemaal).

 24. Nina

  Het spel zit goed in elkaar. De filmpjes zijn handig en leuk om aan het begin van een nieuwe ronde samen te bekijken. Mogelijk kunnen er wat voorbeeld vragen worden toegevoegd in het dossier om het spel wat meer op gang te brengen. Al met al hebben we een gezellige en hilarische avond gehad!

 25. Timmy Voorspoels

  Super leuk spel! Het was een topavondje!

 26. Sandra Budel

  Het was erg leuk met de kids. Het was goed verzorgd super. Dank je wel Wat me opviel is dat ze alleen geen tijd nemen om het dossier goed door te nemen ik vroeg mezelf af hoe had ik dat nog beter kunnen aansturen. en dat het moeilijk is om de focus erbij te houden. Deze jongens zijn 12 en willen natuurlijk ook bewegen. Die willen op een feestje niet zo lang stilzitten ben ik achter gekomen daar moeten ze toch nog wat ouder voor zijn. Om het moordspel op de ze manier te spelen heb ik het idee dat ze echt 14 15 jaar moeten zijn .We waren nu binnen de twee uur klaar daar ik het een beetje versneld heb omdat ze naar buiten wilde. Ze vonden het wel heel erg leuk en spannend. Deze club vind jachtseizoen ook heel erg leuk en ik vroeg me af hoe zou je nou een combi ervan kunnen maken? Een buiten binnen moordspel? Groetjes sandra

 27. Mara

  Wij hebben erg genoten van het moordspel van Crimetime. Het begon al met de voorpret van het kiezen van je rol en het bijbehorende script en daarna het creëren van een bijpassende outfit. Het spel is overzichtelijk en start steeds met een leuk filmpje van de rechercheur. Doordat iedereen met zijn eigen moorddossier speelde bleef het spel ook spannend. Enige verbeterpunt zou ik geven op de uitleg van de opzet van ronde 2 en 3. Hiervan zou een uitgebreidere uitleg van de spelopzet wenselijk zijn. Verder kan ik iedereen dit spel aanraden.

 28. Matthias Van Hul

  We hebben een leuke avond beleefd! Als het doel is om de mensen flink te doen lachen, dan is dit spel in zijn opzet geslaagd. Mensen die graag dit spel spelen om echt te winnen, zullen echter wat geërgerd kunnen raken aan de gaten die het verhaal soms vertoont. Zo weten spelers niet echt in detail wat hun alibi juist is en kunnen ze beschuldigingen van medespelers niet weerleggen. Ook is het nagaan van iemands beweringen vaak niet mogelijk. Ook zijn er hier en daar wat tegenstrijdigheden in het verhaal, die nodeloos verwarring zaaien. Al bij al een leuk spel.

 29. Zwin College

  Voor ons, de organisatoren, was het heel fijn om te horen dat nagenoeg iedereen (ruim 60 personen deden uiteindelijk mee) het een geweldig idee vond. Lianne

 30. Conny A.

  We hebben blauw bloed gespeeld in Chalet Brakkestein. Heerlijk eten en leuk spel. De combinatie met diner maakt het heel origineel. Gr. Conny

 31. Trudy

  Hallo, we hebben met veel plezie Blauw Bloed gespeeld. Het spel duurde wel langer dan we gedacht hadden. Zijn er toch zeker wel 3 uur mee bezig geweest. We hebben het moordspel in 3 ronden gespeeld, per gang 1 ronde. Zo hielden we het overzichtelijk. Een tip! Gebruik een stopwatch, dan heeft iedereen even veel tijd voor verhoor.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.