Moordspel The End

(31 klantbeoordelingen)

De rode loper ligt uit, de camera’s zijn afgesteld en de spotlights staan aan. Ieder moment kunnen de hoofdrolspelers arriveren. Gespannen wachten fans en journalisten achter de dranghekken. Een limousine komt voorgereden met de eerste acteurs en actrices. Lachend en zwaaiend stappen ze het theater binnen, niet wetend wat de avond brengen zal.

Na lang wachten is ze er: de ster van de avond, hoofdrolspeelster Jasmina Jansen. Na een aantal kleine bijrollen en goede recensies, schittert ze nu op het witte doek. Een verfilming van het succesvolle boek ‘Couscous met aardbeien’ biedt goede verwachtingen voor de toekomst. Iedereen is dan ook zeer gespannen.

Na de film is er een afterparty waar de gasten opgezweept worden met muziek, drank en hapjes. Plots klinkt er een gil boven het geluid uit. De muziek valt uit, iedereen staat stil. Het is Jasmina, ze is, ze is ingestort. Wat is er gebeurd, iemand moet toch wat hebben gezien?

Méér weten over dit moordspel? Bekijk hier onder het moordspel script.

-->
Bekijken
Bestel nu
Bekijken
Bestel nu

31 beoordelingen voor Moordspel The End

 1. Fosse de Wit

  Leuk spel veel plezier gehad

 2. Saskia

  Leuk spel. Irl leuker dan online denk ik

 3. Henk

  Het zit ontzettend leuk en doordacht in elkaar.

 4. Martijn

  Het spel was heel goed in elkaar gezet. Het was heel leuk om iedereen te ondervragen en te bedenken wie het gedaan had en waarom. Het enige wat ik minder goed vond gaan is de derde ronde. Hierbij had iedereen een paar van de acht clues. Het jammere was dat iedereen maar gewoon de clues deelde. Hier kwam helemaal geen tactiek bij kijken en iedereen had snel alle aanwijzingen. Hier had ik graag iets meer tactiek willen zien, maar dat ligt meer aan de deelnemers. Ook was het blijkbaar niet duidelijk dat de moordenaar maar twee hoofdverdachten aan moest geven, waardoor gevraagd werd waarom zij maar twee hoofdverdachten aan moest geven. Hierdoor werd weggegeven dat zij de moordenaar was. Dit had misschien iets duidelijker gemaakt kunnen worden zodat er geen verwarring kan ontstaan. Het was nog steeds heel leuk.

 5. Yvonne

  Wat een leuke avond hebben weggehaald met (on)bekenden die elkaar het vuur na aan de schenen legden om de moordenaar te ontmaskeren. Voor herhaling vatbaar:-)

 6. Karin

  Leuk spel, vooraf wat teveel linkjes en onduidelijkheden.

 7. Mariska Boer

  Heel leuk om te doen en zeer geschikt voor kinderen! Vanaf 12 jaar alleen te spelen, maar onder de 12 samen met een volwassene ook prima te doen!

 8. Euthalia

  Was erg leuk om dit moordspel te doen. Het zorgde voor veel interactie tussen de verschillende deelnemers binnen de groep. Wel vonden we het wat onduidelijk hoe we moesten omgaan met de informatie in ronde 2. Al met al leuke avond gehad ! ( met een groep volwassenen en pubers vanaf 12 tot 15 jaar oud)

 9. Pelle van der Werf

  Het was echt een hele leuke avond alleen aan het einde was het wel heel makkelijk te raden wie de moordenaar was

 10. Greetje Boer

  Was heel spannend en gezellig

 11. Bram Moras

  Spelverloop onduidelijk uitgelegd. Meer zaken die niet helemaal helder waren

 12. Wouter

  Super leuk spel! Erg veel plezier gehad

 13. Joyce Van Hoof

  Het is een leuk spel waar je helemaal in meegenomen word. Voor je het weet is de moord ineens dichtbij en lijkt het waargebeurd. Leuke ervaring !

 14. Mariette

  Wij hebben erg genoten van het moordspel. We speelden in twee groepen en bijna iedereen zag er fantastisch uit. Het is belangrijk je goed voor te bereiden. Wij hebben uiteindelijk ruim anderhalf uur over het spel gedaan. Zeker een aanrader!

 15. Mai

  Wij hebben op vriendenweekend veel plezier gehad met het moordspel. We moesten er wel goed inkomen, maar nadat dat lukte, ging het iets te goed. Misschien moet er vermeld worden dat niet iedereen elkaar moet lopen saboteren 😉 al met al, heel erg leuk en een aanrader!

 16. Dorien

  Super leuk!! Was een geslaagde avond. En niet te makkelijk om de moordenaar te raden, blijft de spanning erin. Soms waren de spelregels niet even duidelijk en was het voor de saboteur in de app niet mogelijk om valse en goede verklaringen/sporen gescheiden te tonen aan andere spelers. Stonden onder elkaar waardoor saboteur snel bekend was.

 17. Astrid

  Het moordspel is best ingewikkeld, in elk geval voor een groep 13 jarigen. Eigenlijk zou eerste de moord beter moeten worden neergezet. En daarna duidelijker maken wat welke rol nou moet doen. In het papieren dossier sowieso niet goed duidelijk wat iemand is. De eerste ronde begreep iedereen nog, bij de tweede snapte niemand waar de ‘ verklaringen’ vandaan kwamen en wat we ermee moesten. De derde ronde was weer duidelijker. Het invullen en werken met de app is echt leuk. Al met al vonden we het leuk maar iets te onduidelijk.

 18. Ghislaine

  We hebben een leuke middag gehad met het moordspel ‘The End”. De spanning was goed opgevoerd door de personages vantevoren te delen. De moordenaar werd gevonden, waarschijnlijk was het moeilijker geweest als iedereen beter had geweten wat de bedoeling was van een saboteur of hoofdverdachte. Maar iedereen vond het cool om de aanwijzingen via de app te krijgen.

 19. Jennifer Bogman

  Ik vond het een heel leuk spel, maar er klopte een aantal dingen niet. Sommige tijden kwamen niet overeen met elkaar en mijn alibi zou geverifieerd moeten worden door ene Dick Head maar die had wel mijn alibi maar een andere naam erbij staan.

 20. Katja

  Na een paar maanden geleden 1 van de andere spellen gespeeld te hebben, hadden we allemaal erg zin in een tweede spel. We hebben een ontzettend leuke avond gehad en het blijft een leuk concept. We merkten wel op dat het tweede spel min of meer hetzelfde was. Zodra je het idee door hebt, wordt het toch net iets minder leuk. Weet niet of we het nog een derde keer zouden spelen. Verder zaten in dit spel een paar kleine foutjes, die in eerste instantie voor verwarring zorgen: de tijden klopten niet helemaal en er moest een alibi bevestigd worden voor een karakter, waar even later bleek dat dit een ander karakter moest zijn. Dat was jammer. Onze tip zou zijn even goed door het spel te gaan om dit soort dingen te controleren. Verder prima concept en een heerlijk gezellige avond detective spelen.

 21. Bas Jacobs

  Het spel was op zich leuk, maar er zaten wat foutjes in tijden van de storyline, waardoor het soms wat onduidelijk was. Ook waren de clues in de laatste ronde dusdanig duidelijk dat iedereen de moordenaar goed had, wat jammer was.

 22. Maria

  Hartstikke leuk en spannend spel! Gezellig om met vrienden te spelen. We hebben hard gelachen. De instructievideos waren duidelijk en het was fijn dat de rollen anoniem verdeeld konden worden. De saboteur was in ons spel een beetje saai. Dat was de enige met een alibi, dus vrij snel helder wie dat was. We hebben ondanks dat een leuke avond gehad.

 23. Gaelle Bequet

  Het idee is leuk, maar de uitvoering ging niet goed omdat de spelregels onduidelijk waren en mensen uit hun moorddossier onvoldoende informatie en tips konden halen. Bijv.: – halverwege het spel dachten een aantal spelers opeens van zichzelf dat ze de moordenaar waren omdat voor hun niet duidelijk was dat ze alleen “verdacht” waren (dit is natuurlijk iets wat ook bij Cluedo het geval kan zijn). – daardoor riepen een aantal spelers ook bij het invullen van de verdachten “waarom sta ik bovenaan?”, waardoor andere spelers meteen wisten wie de verdachten waren (wat het spel toch aanzienlijk minder leuk maakt). – de informatie is niet altijd makkelijk (logisch) om uit de app te halen wanneer je ook een moorddossier hebt. Het zou logischer zijn om alle informatie ook in het moorddossier te hebben, dit om een volledig overzicht van de beschikbare informatie te hebben. Al met al, met de kennis van nu zou het spel echt leuk kunnen zijn, maar de eerste keer spelen was dus wel challenging en niet een heel groot succes.

 24. Judith

  Een tienerfeest met 12 meiden van 14 werd helemaal leuk met ‘The End’! Uitgedaagd om de rol te spelen. Veel gesmiespel voor de verhoren. Uiteindelijk een winnende detective. Al met al geslaagd en een aanrader voor tieners, maar vast ook leuk voor een feestje met volwassenen… Uitstekende service van CrimeTime om de geprinte dossiers op tijd bij ons te krijgen (zelf printen bleek veel tijd te kosten), dankjewel.

 25. Jolanda Melters

  Leuke, spannende avond met het moordspel gehad Met een mooie ontknoping.

 26. Peter

  Het was erg goed en zat goed in elkaar. Dank je wel we hebben een geslaagde avond gehad en een moordenaar ontmaskerd.

 27. Cees Spierings

  Leuk om dit met elkaar te doen. Ik was meteen de moordenaar maar had me niet goed ingelezen op mijn rol. Doe ik volgende keer zeker wel.Een petsoon had de moordenaar gevonden p vooral door de gevonden sporen goed te bekijken. Bij het voorstelrondje was ons niet helemaal duidelijk wat we wel en niet moesten vertellen. Ook de het veehasl wwarin alles afspeelde was minder duidelijk. Wat meer concreet zou ons geholpen hebben denk ik Succes verder!????

 28. Cindy N.

  Goed moordspel voor jong en oud. Het verhaal is voor iedereen heel herkenbaar. Gr Maria

 29. Maria

  Goed moordspel voor jong en oud. Het verhaal is voor iedereen heel herkenbaar. Gr Maria

 30. Kirsty

  ‘Hi CrimeTime, bedankt voor de prachtige speldocumenten en goede begeleiding.’

 31. Michel H.

  Die plattegronden zijn leuk! En vooral het kiezen van je eigen personage. We hebben met onze vrienden gelachen om die namen in het spel

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.