MOORDSPEL VRAGEN

Om het je makkelijk te maken, hebben we een lijst opgesteld met veelgestelde vragen en onze antwoorden.

Heb jij nog vragen? Neem dan contact met ons op:
contact 

Het Moordspel

Een moordspel is een gezelschapsspel met minimaal 6 spelers. Iedere speler ontvangt een eigen moorddossier met informatie. Door spelers te verhoren en raadsels op te lossen, kun je de moordenaar vinden.

Het moordspel wordt gespeeld in drie ronden. In de eerste ronde moeten spelers elkaar verhoren over hun alibi. Heeft een speler geen sluitend alibi, dan is hij mogelijk verdacht. Zet hem dan op je verdachtenlijst.

In de tweede ronde verhoor je spelers over belastende verklaringen uit je moorddossier. Welk motief heeft een speler voor de moord? Aan het einde van ronde twee maak je een lijst met hoofdverdachten.

De derde ronde bestaat uit het vinden van de moordenaar. Vind de moordenaar door sporen op plaats delict te herleiden naar personages. Welk personage heeft geen alibi, wel een motief voor moord en heeft sporen achtergelaten op plaats delict?

De duur van het moordspel hangt af van de groepsgrote. Bij een groep van 10 spelers is de gemiddelde speelduur 2,5 uur. Je kunt de duur van het moordspel bepalen door per spelronde een tijd af te spreken.

Aan het moordspel doen minimaal 6 spelers mee en maximaal 15.

Je betaalt per speler €9,45 incl BTW. Een moordspel kost voor 6 spelers dus €56,70.

In een moordspel zitten 5 verschillende rollen: moordenaar, hoofdverdachte, verdachte, saboteur en betrokkene.

Lees meer over de rollen bij uitleg moordspel.

Bestel je een moordspel? Dan kun je kiezen voor de optie “Spelers kiezen zelf personage”. Geef de e-mailadressen op van de spelers. Iedere speler ontvangt een e-mail met een  uitnodiging om deel te nemen aan het moordspel. In de uitnodiging is een link opgenomen naar het moordspel. Op de website van CrimeTime kunnen spelers zelf een personage kiezen. Spelers krijgen zelf de optie om feestkleding te bestellen.

Op basis van het aantal spelers kies jezelf de personages.

Je ontvangt dan zelf alle moorddossiers voor de spelers.

Ga naar de App. In ronde 1 staat “Mijn rol”  daar vind je moorddossier welke rol je speelt in het moordspel.

Je kunt één van de volgende rollen spelen: moordenaar, hoofdverdachte, verdachte, saboteur of betrokkene.

Nee, er is geen spelleider nodig bij het spelen van een moordspel.

Iedere speler ontvangt zijn eigen persoonlijke moorddossier met informatie en spelregels. De speler die de moordenaar is, weet de ware toedracht.

Een moordspel kun je op iedere gewenste locatie spelen. Zorg wel voor de nodige voorbereiding, zoals het printen van van de moorddossiers en smartphone met internetverbinding.

Lees de moordspelregels voor de juiste voorbereiding op het moordspel.

Benodigdheden: printer, smartphone met wifi verbinding

Ter voorbereiding op het moordspel leest iedere speler zijn moorddossier en moordspel regels.

Je smartphone gebruik je om antwoorden te controleren, punten te ontvangen en om aanwijzingen op te vragen. Zie uitleg spelregels door meer details.

Het is niet mogelijk om personages in het moordspel aan te passen. Een gekozen personage is het karakter dat je speelt tijdens het moordspel.

Moordspelen zijn geschikt voor kinderfeestjes/ jonge volwassenen. Op basis van de inhoud heeft CrimeTime een inschatting gemaakt voor welke leeftijden een moordspel geschikt is. Zie hiervoor de leeftijdswijzer per moordspel.

Heb je twijfels of wil je meer informatie of een moordspel geschikt is voor je kind? Neem dan contact met ons op: info@crimetime.n

Over het algemeen zijn moordspelen geschikt voor kinderen van 12 jaar en ouder.  Afhankelijk van de ontwikkeling van het kind.

Heb je twijfel over de inhoud van het moordspel? Neem dan contact met ons op: info@crimetime.nl

Op de pagina moordspelen zie je welke moordspelen we hebben.

CrimeTime probeert een gevarieerd aanbod van moordspelen aan te bieden.

We zijn steeds bezig om nieuwe moordspelen te produceren, ook meertalig.

Ja, CrimeTime heeft al vele moordspelen mogen verzorgen voor vrijgezellenfeesten. Moordspelen van CrimeTime zijn niet locatie afhankelijk. Met de juiste feestkleding maak je het vrijgezellenfeest compleet.

Ja, je kunt iemand verrassen met een moordspel.

Kies in het bestelproces “Ik kies zelf de personages”.

Na betaling ontvang je alle moorddossiers van gekozen personages in je mailbox of geprint thuis.

Ja, CrimeTime biedt moordspelen voor diverse groepen.

Per moordspel is een leeftijdswijzer toegevoegd.

Wil je een moordspel spelen tijdens een familiefeest met kinderen? Bekijk dan de leeftijdswijzer of neem contact met ons op

Feestkleding

Het is niet verplicht om een feestkleding te bestellen bij een moordspel. Het dragen van feestkleding die past bij je personage, draagt zeker bij aan de feestvreugde. Onderdelen van de feestkleding kunnen worden gebruikt in het moordspel.

Feestkleding bestel je via de link die je hebt ontvangen per e-mail of direct bij het kiezen van je personage. Heb je vragen over bestellen van feestkleding? Neem dan contact met ons op.

Feestkleding kun je bestellen tot drie dagen voor de speeldatum. Woon je buiten Nederland dan is de levertijd van feestkleding afhankelijk van de afleverlocatie. Neem dan contact met ons op.

Nee, het is niet mogelijk om een andere feestkleding te bestellen dan die van je personage.

De feestkleding van je personage is verwerkt in het moordspel.

Ja, feestkleding komt in verschillende maten.

Per feestkostuum is de beschikbare maatvoering opgegeven in het bestelproces.

Alle bestelde feestkleding voor het moordspel wordt geleverd in de CrimeTime Box, op het adres van de gastheer: het adres waarop het moordspel besteld is.

Moordspel app

Ja, je hebt de App nodig om het moordspel te spelen.

De App vind je rechtsboven in de website van crimetime.nl of download de App via de App store op je mobiele telefoon.

De App bevat persoonlijke informatie die behoort bij jouw personage. Zo vind je in de App een digitaal paspoort, een overzicht personages en een scoreboard. Per speelronde komt nieuwe informatie beschikbaar, die je helpt in het moordonderzoek.

Download de App via je mobiel. Gebruik je dossiernummer, zie pagina 3 van je moorddossier, om toegang te krijgen tot de App.

Voer het dossiernummer in op de App.

In de App zie je: Mijn paspoort, Overzicht personages, Scoreboard en Ronde 1: Verdachten.

Ga naar “Ronde 1: Verdachten” en klik dan op “Mijn rol”. Je ziet nu welke rol je speelt in het moordspel.

Bestellen & levering

Een moordspel bestel je via deze website. Ga naar overzicht van moordspelen en lees de korte samenvatting van het moordspel. Heb je een interessant moordspel gevonden? Klik dan op “Meer info”. Lees, luister en bekijk wat rechercheur Young Blood te vertellen heeft

Heb je een leuk moordspel gevonden? Klik dan op “Bestel”. Geef het aantal mannelijke en vrouwelijke spelers op en de speeldatum. Kies of je spelers wilt uitnodigen om zelf een personage te kiezen of kies zelf de personages voor spelers. Vervolg je bestelling via “Verder”.

Rond je moordspel bestelling af door je naam en adresgegevens in te voeren. Kies voor betalen via iDeal, Bankcontact of Paypal.

Een speeldatum voor een moordspel wordt gebruikt om voor aanvang van het moordspel informatie te sturen over de moordzaak. Rechercheur Young Blood brengt tussendoor verslag uit over zijn bevindingen, zoals conclusies van het forensisch laboratorium.

Op basis van het aantal opgegeven mannen en vrouwen krijg je een aanbod van personages waar je uit kunt kiezen. Je stelt zelf het moordspel samen. Vervolgens krijg je de optie om feestkleding bij de gekozen personages te kopen.

Je geeft de e-mailadressen van de spelers op. Iedere speler ontvangt een uitnodiging om deel te nemen aan het moordspel. Wordt de uitnodiging geaccepteerd, dan kan de speler zelf een personage kiezen en feestkleding bestellen.

Moordspelen worden na betaling, binnen 48 uur geleverd op werkdagen. Bestel je op vrijdag, zaterdag of zondag dan ontvang je het moorddossier op dinsdag.

Afhankelijk van je gekozen bestelopties, worden moorddossiers per e-mail verzonden of geprint verzonden. Geprinte moorddossiers worden altijd verzonden naar het opgegeven afleveradres.

Alle feestkleding bij een moordspel worden verzameld en in 1 pakket verzonden. Over het algemeen ontvang je de feestkleding 2 dagen voor de speeldatum. Je kunt geen feestkleding bestellen als je het moordspel binnen 48 uur wilt spelen. Woon je buiten Nederland, dan hebben we minimaal 3 werkdagen nodig om de feestkleding te verzenden. Neem contact met ons op voor juiste levertijden.

Feestkleding wordt verzonden naar het adres waarop het moordspel is aangevraagd.

Retourneren

Nee, het is niet mogelijk om een moordspel te retourneren. Een moordspel is een op maat gemaakt product volgens je opgegeven specificaties. Bij het accepteren van de verkoopvoorwaarden vervalt je recht op herroeping.

Feestkleding kun je tot 14 dagen na aankoop retourneren op voorwaarden dat de feestkleding niet gedragen is en in de originele verpakking zit.

Feestkleding kun je retourzenden via de meegeleverde verzenddoos.

Vermeld duidelijk op de bovenzijde van de doos het adres:

CrimeTime
Hollandseweg 366
6705 BD Wageningen

Vraag bij verzending bij postkantoor altijd om een verzendbewijs.

Stuur je feestkleding retour via het meegeleverde retourformulier.

Heb je geen retourformulier ontvangen? Download het retourformulier.

Heb je feestkleding retour gestuurd? Dan ontvang je binnen 14 dagen, nadat CrimeTime de feestkleding heeft ontvangen, volgens de gestelde voorwaarden je geld retour via het opgegeven bankrekeningnummer.

Je betaalt zelf de kosten voor het retourneren van feestkleding.