MOORDSPEL VRAGEN

Om het je makkelijk te maken, hebben we een lijst opgesteld met veelgestelde vragen en onze antwoorden.

Heb jij nog vragen? Neem dan contact met ons op:
contact 

Het Moordspel

Een moordspel is een gezelschapsspel met minimaal 6 spelers. Iedere speler ontvangt een eigen moorddossier met informatie. Door spelers te verhoren en raadsels op te lossen, kun je de moordenaar vinden.

Het moordspel wordt gespeeld in drie ronden. In de eerste ronde moeten spelers elkaar verhoren over hun alibi. Heeft een speler geen sluitend alibi, dan is hij mogelijk verdacht. Zet hem dan op je verdachtenlijst.

In de tweede ronde verhoor je spelers over belastende verklaringen uit je moorddossier. Welk motief heeft een speler voor de moord? Aan het einde van deze ronde maak je een lijst met hoofdverdachten.

De derde ronde bestaat uit het vinden van de moordenaar. Vind de moordenaar door sporen op plaats delict te herleiden naar personages. Welk personage heeft geen alibi, wel een motief voor moord en heeft sporen achtergelaten op plaats delict?

De duur van het moordspel hangt af van de groepsgrote. Bij een groep van 10 spelers is de gemiddelde speelduur 2,5 uur. Je kunt de duur van het moordspel bepalen door per spelronde een tijd af te spreken.

Aan het moordspel doen minimaal 6 spelers mee en maximaal 40 spelers. Moordspel voor grote groepen is vanaf 16 tot en met 40 spelers.

Je betaalt per speler €9,50 incl BTW.

In een moordspel zitten 5 verschillende rollen: moordenaar, hoofdverdachte, verdachte, saboteur en betrokkene.

Lees meer over de rollen bij uitleg moordspel.

Bestel je een moordspel? Dan kun je kiezen uit de optie “Spelers kiezen zelf personage”. Geef de e-mailadressen op van de spelers. Iedere speler ontvangt een e-mail om zelf een personage te kiezen voor het moordspel.

Op basis van het aantal spelers kies jezelf de personages.

Je ontvangt dan alle moorddossiers op één e-mailadres.

Ga naar de App. Voor je dossiernummer in, zie voorzijde moorddossier. Klik op “Mijn rol” en zie welke rol je speelt in het moordspel.

Je kunt één van de volgende rollen spelen: moordenaar, hoofdverdachte, verdachte, saboteur of betrokkene.

Nee, er is geen spelleider nodig bij het spelen van een moordspel.

Iedere speler ontvangt zijn eigen persoonlijke moorddossier met informatie en spelregels. De speler die de moordenaar is, weet de ware toedracht.

Een moordspel kun je op iedere gewenste locatie spelen. Zorg wel voor de nodige voorbereiding, zoals het printen van van de moorddossiers en smartphone met internetverbinding.

Lees de moordspelregels voor de juiste voorbereiding op het moordspel.

Benodigdheden: printer, smartphone met internetverbinding

Ter voorbereiding op het moordspel leest iedere speler zijn moorddossier en moordspel regels.

Je smartphone gebruik je om antwoorden te controleren, punten te ontvangen en clues op te vragen. Zie uitleg spelregels.

Het is niet mogelijk om gekozen personages in het moordspel aan te passen.

Moordspellen zijn geschikt voor kinderfeestjes/ jonge volwassenen. Op basis van de inhoud heeft CrimeTime een inschatting gemaakt voor welke leeftijden een moordspel geschikt is. Zie hiervoor de leeftijdswijzer per moordspel.

Heb je twijfels of wil je meer informatie of een moordspel geschikt is voor je kind? Neem dan contact met ons op: info@crimetime.nl

Over het algemeen zijn moordspellen geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Heb je twijfel over de inhoud van het moordspel? Neem dan contact met ons op: info@crimetime.nl

Op de pagina moordspellen zie je welke moordspellen we hebben. Wij bieden moordspellen voor 6 tot en met 16 spelers en voor grotere groepen vanaf 16 spelers.

Onze moordspellen komen in het Nederlands, Engels en Duits.

Ja, CrimeTime heeft al vele moordspellen mogen verzorgen voor vrijgezellenfeesten. Moordspellen van CrimeTime zijn niet locatie afhankelijk en hebben geen spelleider nodig.

Ja, je kunt iemand verrassen met een moordspel.

Kies in het bestelproces “Ik kies zelf de personages”.

Na betaling ontvang je alle moorddossiers van gekozen personages in je mailbox en/of geprint thuis.

Ja, CrimeTime biedt moordspellen voor diverse groepen.

Per moordspel is een leeftijdswijzer toegevoegd.

Wil je een moordspel spelen tijdens een familiefeest met kinderen? Bekijk dan de leeftijdswijzer of neem contact met ons op:info@crimetime.nl

Moordspel app

Ja, je hebt de App nodig om het moordspel te spelen. Je gebruikt de App voor speluitleg per speelronde, antwoorden in te voeren en clues op te vragen.

De App vind je rechtsboven in de website van crimetime.nl.

De App bevat persoonlijke informatie die behoort bij jouw moorddossier. Zo zie je welke rol je speelt via “Mijn rol” en is er per speelronde video-uitleg.

Ga rechtsboven naar de button “Naar de App“, voor je dossiernummer in (zie voorzijde moorddossier).  Na de inlog zie je “Mijn rol” en “Start”.

Na invoeren van je antwoorden per speelronde, zie je hoeveel punten je hebt en kom je automatisch in de volgende speelronde.

Bestellen & levering

Een moordspel bestel je via deze website. Ga naar overzicht van moordspelen en lees de korte samenvatting van het moordspel. Heb je een interessant moordspel gevonden? Klik dan op “Meer info”. Lees, luister en bekijk wat rechercheur Young Blood te vertellen heeft

Heb je een leuk moordspel gevonden? Klik dan op “Bestel”. Geef het aantal spelers op en je speeldatum. Kies of je spelers wilt uitnodigen om een personage te kiezen of kies zelf de personages. Vervolg je bestelling via “Verder”.

Rond je moordspel bestelling af door je naam en adresgegevens in te voeren. Kies voor betalen via iDeal, Bankcontact of Paypal.

Een speeldatum voor een moordspel wordt gebruikt om voor aanvang van het moordspel informatie te sturen over de moordzaak. Rechercheur Young Blood brengt tussendoor verslag uit over zijn bevindingen en van het forensisch laboratorium.

Op basis van het aantal opgegeven spelers krijg je een aanbod van personages Je kiest zelf de personages voor jouw moordspel.

Je geeft de e-mailadressen van de spelers op. Iedere speler ontvangt een uitnodiging om zelf een personage te kiezen voor het moordspel.

Moordspellen worden na betaling, binnen 48 uur digitaal geleverd op werkdagen. Bestel je op vrijdag, zaterdag of zondag dan ontvang je het moorddossier op dinsdag.

Geprinte moordspellen hebben een minimale verwerking van 3 werkdagen voor verzending.

Afhankelijk van je gekozen bestelopties, worden moorddossiers per e-mail verzonden en/of geprint verzonden. Geprinte moorddossiers worden altijd verzonden naar het opgegeven afleveradres.

Retourneren

Nee, het is niet mogelijk om een moordspel te retourneren. Een moordspel is een op maat gemaakt product volgens je opgegeven specificaties. Bij het accepteren van de verkoopvoorwaarden vervalt je recht op herroeping.