After Dinner

moorddiner After dinner

Aankleding moorddiner

Met een paar eenvoudige accessoires maak je van je huis een driesterrenrestaurant. De aankleding zal spelers verrassen en hen direct in de stemming brengen. Centraal staat de tafelaankleding omdat je hier het grootste gedeelte van de tijd verblijft.

Zorg dat je tafel voldoende groot is voor het aantal spelers. Reken ongeveer 60 cm in omvang per speler. Is je tafel te klein? Verleng je tafel dan door er een lange plank op te leggen of een platte deur. 

Bedek je tafel met een wit tafelkleed of wit tafelpapier. Heb je dat niet in huis, dan kan je ook een wit laken gebruiken. Zet de randen van de tafel af met een zilver of goud lint. Dit geeft al direct een sjieke look. 

Dek de tafel in met servies. Grote onderborden met daarop eetborden en tot slot soepborden. De vorken links en de messen en soeplepel rechts. Zorg voor mooie servetten met dezelfde kleur accenten als het tafellint.

Tot slot, zet bij ieder bord (aan kopse kant) een menukaartje en een naamlabel voor de gast. Dat ziet er uitnodigend en welkok uit voor de gasten.


Voorgerecht: “Geen Kip zeggen”

Kipnoedelsoep voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 2 Kipfilet
  • 1 Rode chillipeper
  • 1 Zakje shiitake
  • 1 Zakje mie
  • 1 Zakje jonge bladspinazie
  • 2 Blokjes kipbouillon
  • Sojasaus 
  • Sesamolie

Bereidingswijze:
Verwarm 1 liter water en doe daar 2 blokjes kippenbouillon in. Als kippenbouillon is opgelost voeg dan de twee kipfilets toe. Laat de kipfilet ongeveer 12-15 minuten zachthes koken in de bouillon. Haal de kipfilet uit de pan en laat deze afkoelen.

Verwijder de harde steeltjes van de shiitake en snijd deze in vieren. Snijd de chilipeper fijn. Snijd de afgekoelde kipfilet in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Voeg na smaak sojasaus en sesamolie toe aan de bouillon. Voeg de mie toe en kook voor 3-4 minuten. Voeg daarna de shiitake toe en kook nog eens voor 2 minuten. 

Als laatste voeg je de gesneden kipstukjes en spinazie toe.  Kook de soep totdat de spinazie is geslonken.


Hoofdgerecht: “Nootgeval”

Het hoofdgerecht bestaat uit een pasta van courgette en pistachenoten. Een eenvoudig gerecht dat zeker in de smaak valt bij jong en oud.

Ingrediënten:

  • Volkoren pasta
  • 2 tot 3 courgetten (afhankelijk van formaat)
  • Rood pepertje
  • Teentje knoflook
  • Oregano
  • Zout/peper
  • Olijfolie/kokosolie
  • Pistachenoten
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:
Doe de volkoren pasta in een pan en breng dit aan de kook. Verhit de olijfolie/kokosolie in een wokpan en voeg daar de fijngesneden knoflook en rode peper aan toe. Fruiten de knoflook en peper kort. Tip! Haal de pitjes uit de rode peper als je het minder heet wil

Snij de courgettes in over de lengte in vieren en dan in blokjes, doe ze vervolgens in de pan bij de knoflook en peper. Schep om en om, voeg naar smaak zout/peper toe. Bestrooi de ingrediënten met 2 afgestreken eetlepels oregano. Meng alles goed door elkaar en laat op een laag vuur garen. 

Als de courgette zacht is, kun je deze met een staafmixer tot saus mengen of laat je de blokjes zoals ze zijn.

Doe de pasta in een bord, daaroverheen de courgette en bestrooi met pistachenoten en geraspte Parmezaanse kaas.


Nagerecht: “Schavuit”

Een misdadig lekker dessert is de Bananasplit met vanille-ijs en slagroom. Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 50 Gr boter
  • Vloeibare bloemenhoning
  • 50 Gr ongezouten gemengde noten
  • 4 Rijpe bananen
  • 1/2 Liter vanille-ijs
  • 2 Eetlepels slagroom 

Bereidingswijze:
Smelt de 50 gram boter in een pan. Voeg daar 3 eetlepels bloemenhoning aan toe. Hak de 50 gram noten en voeg deze toe aan het mengsel van boter en honing. Verwarm het geheel zo 2 minuten.

Snij de 4 bananen over de lengte doormidden, leg op ieder bord een bananenhelft. Schep met een warme lepel vanille-ijs uit de bak en leg deze op de banaan. Leg daar vervolgend de ander helft van de banaan over heen. 

Maak de noten-honingsaus af door er 2 eetlepels slagroom eraan toe te voegen.  Overgiet de banaan met de warme noten-honingsaus.