Moordspel vragen

Om het je makkelijk te maken, hebben we een lijst opgesteld met veelgestelde vragen en onze antwoorden.

Heb jij nog vragen? Neem dan contact met ons op:
contact 

Een Moordspel

Is een moordspel geschikt om met familie te spelen?

Ja, CrimeTime biedt moordspellen voor diverse groepen, dus ook voor een familieweekend. Onze moordspellen zijn geschikt vanaf 12 jaar.

Wil je een moordspel spelen tijdens een familiefeest met kinderen? Heb je twijfels neem dan contact op: info@crimetime.nl

Kan ik iemand verrassen met een moordspel?

Ja, je kunt iemand verrassen met een moordspel.

Kies in het bestelproces, de speeldatum, aantal speler en selecteer “Ik kies zelf de personages”. Na aankoop ontvang je het moordspel per e-mail en/of post.

Is een moordspel geschikt voor een vrijgezellenfeest?

Ja, CrimeTime heeft al vele moordspellen mogen verzorgen voor vrijgezellenfeesten. Moordspellen van CrimeTime zijn niet locatie afhankelijk en hebben geen spelleider nodig.

Een aanrader voor een vrijgezellenfeest is moordspel Foxy Lady.

Welke moordspellen zijn er?

Op de pagina moordspellen zie je welke moordspellen er zijn. Wij bieden moordspellen van 4 tot en met 15 speler en moordspellen voor grote groepen: 16 tot en met 40 spelers.

Onze moordspellen komen in het Nederlands, Engels en Duits.

Voor welke leeftijden is een moordspel geschikt?

Over het algemeen zijn moordspellen geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Heb je twijfel over de inhoud van het moordspel? Neem dan contact met ons op: info@crimetime.nl

Is een moordspel geschikt voor een kinderen?

Moordspellen zijn voor jongeren vanaf 12 jaar. Heb je twijfels of wil je meer informatie of een moordspel geschikt is? Neem dan contact met ons op: info@crimetime.nl

Kan ik mijn moordspel nog aanpassen?

Het is mogelijk om je moordspel nog aan te passen, als deze nog niet is verzonden. Wil je een ander personage laat het ons dan tijdig weten via info@crimetime.nl

Welke voorbereidingen zijn er nodig bij een moordspel?

Ter voorbereiding op het moordspel leest iedere speler zijn moorddossier, bekijk zijn/haar rol in de app en leest de spelregels

Benodigdheden:

 • Printer om moorddossiers uit te draaien
 • Mobiele telefoon met internet
 • Pen om aantekeningen te maken

 

Kan ik een moordspel op locatie spelen?

Een moordspel kun je op iedere locatie spelen. Zorg wel voor de nodige voorbereiding, zoals het printen van de moorddossiers en mobiele telefoon met internetverbinding.

Lees ter voorbereiding de spelregels door.

Is er een spelleider nodig bij een moordspel?

Nee, er is geen spelleider nodig bij het spelen van een moordspel.

Iedere speler ontvangt zijn eigen moorddossier met informatie en toegang tot de app. Het moordspel wordt per speelronde begeleid met video-uitleg van rechercheur Young Blood.

Welke rollen zitten er in een moordspel?

In een moordspel 4-5 spelers zitten de volgende rollen:

 • Moordenaar
 • Hoofdverdachten
 • Betrokkenen

In moordspellen 6-15 spelers zitten de volgende rollen:

 • Moordenaar
 • Hoofdverdachten
 • Verdachten
 • Betrokkenen
 • Saboteur

In moordspellen grote groepen zitten de volgende rollen:

 • Moordenaar
 • Hoofdverdachten
 • Verdachten
Hoe weet ik welke rol ik speel in het moordspel?

Ga naar de app. Voor je dossiernummer in, zie voorzijde moorddossier. Klik op “Mijn rol” en zie welke rol je speelt in het moordspel.

Je kunt één van de volgende rollen spelen: moordenaar, hoofdverdachte, verdachte, saboteur of betrokkene.

Hoeveel spelers doen mee aan een moordspel?

Een moordspel bestaat minimaal 4 en maximaal uit 40 spelers. Moordspel grote groepen is vanaf 16 tot en met 40 spelers.

Hoelang duurt een moordspel?

De speelduur van het moordspel hangt af van de groepsgrote. Bij een groep van 10 spelers is de gemiddelde speelduur 2,5 uur. Je kunt de duur van het moordspel bepalen door per spelronde een tijd af te spreken.

Hoe speel ik een moordspel?

Het moordspel wordt gespeeld in drie ronden. In de eerste ronde verhoor je spelers over het alibi. Heeft de speler géén sluitend alibi, dan is de speler een verdachte. Of als je een moordspel speelt met 4 of 5 spelers de mogelijke moordenaar.

In de tweede ronde verhoor je spelers over belastende verklaringen en vragen uit het moorddossier. Welk motief heeft een speler voor de moord? Aan het einde van deze ronde maak je een lijst met hoofdverdachten. De spelers met een sterk motief voor moord. Speel je met 4 of 5 spelers, dan geef je de mogelijke moordenaar op.

De derde ronde bestaat uit het opsporen van de moordenaar. Verzamel en vergelijk de sporen op plaats delict. Welke speler heeft de meesten sporen achtergelaten op plaats delict? De spelers zonder alibi, sterk motief voor moord en sporen op plaats delict is de moordenaar.

Wat is een moordspel?

Een moordspel is een gezelschapsspel met minimaal 4 spelers. Doel van het moordspel is het vinden van de moordenaar. Iedere speler ontvangt een eigen moorddossier met informatie over de moord. Door spelers te verhoren en raadsels op te lossen kun je de moordenaar vinden.

Moordspel app

Hoe gebruik ik de app?

Ga rechtsboven naar de button “App login“, voor je dossiernummer in (zie voorzijde moorddossier). Na de inlog zie je “Mijn rol” en “Start”.

Na invoeren van je antwoorden per speelronde, zie je hoeveel punten je hebt en kom je automatisch in de volgende speelronde.

Welke informatie bevat de app?

De App bevat persoonlijke informatie die behoort bij jouw moorddossier. Zo zie je:

 • Welke rol je speelt via “Mijn rol”;
 • Zijn er “Tips & Tricks”;
 • is er per speelronde video-uitleg;
 • Is er de mogelijkheid om “Clues” op te vragen;
 • Kan je getuigenverklaringen en sporen delen.
Waar vind ik de app?

De app vind je rechtsboven in de website van crimetime.nl. Of ga direct naar “App Login

Heb ik de app nodig om het moordspel te spelen?

Ja, je hebt de app nodig om het moordspel te spelen. Je gebruikt de app antwoorden in te voeren, clues op te vragen, sporen te delen en puntentelling bij te houden.

Bestellen & levering

Hoe ontvang ik een moordspel?

Afhankelijk van je gekozen bestelopties, worden moordspellen per e-mail verzonden en/of geprint verzonden. Geprinte moorddossiers worden altijd verzonden naar het opgegeven afleveradres.

Wanneer wordt een moordspel geleverd?

Moordspellen worden na betaling, binnen 48 uur digitaal geleverd op werkdagen. Bestel je op vrijdag, zaterdag of zondag dan ontvang je het moorddossier op dinsdag.

Geprinte moordspellen hebben een minimale verwerking van 3 werkdagen voor verzending.

Wat betekent: Spelers uitnodigen?

Je geeft de e-mailadressen van de spelers op. Iedere speler ontvangt een uitnodiging per e-mail om zelf een personage te kiezen voor het moordspel.

Wat betekent: Ik kies zelf personages?

Op basis van het aantal opgegeven spelers krijg je een aanbod van personages Je kiest zelf de personages voor jouw moordspel.

Waarom moet ik speeldatum opgeven?

Een speeldatum wordt gebruikt voor de verwerking van onze moordspellen. De speeldatum heeft geen invloed op het moordspel.

Hoe bestel ik een moordspel?

Een moordspel bestel je via deze website. Ga naar moordspellen en bekijk ons aanbod aan moordspellen. Heb je een interessant moordspel gevonden? Klik dan op “Bekijk moordspel”: Lees, luister en bekijk wat rechercheur Young Blood te vertellen heeft.

Heb je een leuk moordspel gevonden? Geef dan de speeldatum, het aantal spelers op. Kies wie de personage kiezen, jijzelf of de genodigden speler. Vervolg je bestelling via “Verder”.

Rond je moordspel bestelling af door je naam en adresgegevens in te voeren. Kies voor betalen via iDeal, Bankcontact of Paypal.

Wat is “Spelers kiezen zelf personage”

Bestel je een moordspel? Dan kun je kiezen uit de optie “Spelers kiezen zelf personage”. Geef de e-mailadressen van spelers op. Iedere speler ontvangt een e-mail om zelf een personage te kiezen.

Wat kost een moordspel?

Je betaalt per speler €9,50 incl BTW.

Retourneren

Kan ik een moordspel retourneren?

Nee, het is niet mogelijk om een moordspel te retourneren. Een moordspel is een op maat gemaakt product volgens door jouw opgegeven specificaties. Bij het accepteren van de verkoopvoorwaarden vervalt het recht op herroeping.