Aankleding moorddiner:
De rode loper ligt uit, de camera’s zijn afgesteld en de spotlights staan aan. Moordspel The End kan beginnen, maar voordat het zover is: de aankleding van het moorddiner.
Tijdens deze filmpremière mag een rode loper niet ontbreken. Koop bij een tapijtcentrum rode vloerbedekking of koop een rol rood behang en tape deze op de grond. Decoreer u tafel met foto’s uit een paar roddelbladen, misschien heeft u nog oude fotonegatieven die je als decoratie om een stoel kan draaien.
Maak in huis een foto booth waar de sterren van het moorddiner op de foto kunnen. Een leuke blijvende herinnering voor Facebook of Instagram.
Voorgerecht: “Proeftijd”
Lekkere mini pizza met salami. Een eenvoudig goed recept voor jong en oud. Natuurlijk kan je de pizza’s ook gratineren met andere ingrediënten. Daar komen de tongen wel los van.
Ingrediënten:
- Pakje pizzadeeg
- 150 ml Tomatensaus
- 1 Bol mozzarella
- Salami (100 gram)
- Geraspte kaas
- Rucola
- Oregano
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 250 graden. Leg de pizzadeeg puntjes op een plaats met bakpapier. Breng de tomatensaus op smaak met wat peper en zout en voeg 1 theelepel oregano toe. Verdeel de tomatensaus over de pizzapunten. Snij de salami in stukjes en verdeel dit over de pizzapunten
Breek de mozzarella in stukken en verdeel dit samen met wat geraspte kaas (ongeveer 50 gram) over de pizzapunten Bak de pizza’s in ca. 5 tot 8 minuten goudbruin. Garneer de pizza’s met wat rucola.
Hoofdgerecht: “Lekker opscheppen”
Een heerlijk gerecht voor alle leeftijden. Pilaf met perziken is een heerlijke zoetzure combinatie voor 4 personen.
Ingrediënten:
- Kipfilet (500 gram)
- 1 blik perziken
- 1 Blik gepelde tomaten
- 1 Groot blik tomatenpuree
- 1 Kippebouillontablet
- Ketjap Manis
- Sambal Badjak
- klein beetje worcestersaus
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- Maizena
- 1 Bakje champignons,
- 1 Rode paprika
- Boter
- Rijst
Bereidingswijze:
Start met het koken van 400 gram rijst. Gemiddeld zo 8 minuten.
Bak de kipfilet drie minuutje kort aan. Snijd ondertussen de ui en champignons fijn. Voeg deze aan de kipfilet toe samen met knoflook, rode paprikablokjes en 5 eetlepels ketjap, en 3 theelepels sambal. Bak dit even kort.
Doe de gepelde tomaten in een kom samen met de tomatenpuree en hak deze fijn met de staafmixer. Doe de saus bij de kipfilet met groentenen. Roer goed door.
Snijd de perziken en partjes en voeg deze samen met de sap toe. Voeg tot slot 1 bouillontablet en wat worcestersaus toe. Laat het geheel rustig sudderen. Bind de saus met maizena en breng eventueel op smaak met wat gemalen peper.
Giet de rijst af en laat even kort afkoelen. Schep de rijst in een afgestreken kommetje en zet deze op zijn kop op het bord, zodat je een halfbolletje op het bord hebt liggen. Schep daar de Pilaf overheen.
Nagerecht: Een appeltje te schillen
Met dit nagerecht hoef je geen appeltje te schillen, maar te vullen met abrikozen. Het gericht is gebaseerd voor 4 personen. Naar verhouding van het aantal spelers voor je moorddiner kun je ge ingrediënten aanpassen.
Ingrediënten:
- 4 Appels
- Zakje gedroogd abrikozen
- Bekertje slagroom
- Rietsuiker
- 4 Cupjes boter
- Gemberpoeder
- Kaneel
Bereidingswijze:
Verwarm de over voor op 180 graden. Meng 25 gram rietsuiker, 2 eetlepels gemberpoeder en en 2 eetlepels gemalen kaneel met 80 ml water in een ovenschaal. Voeg daar de gesneden abrikozen aan toe.
Haal het klokhuis uit de appel met een appelboor en vul de holten van de appels met de abrikozenmengsel. Snijd 1 cupje boter van ongeveer 1 bij 1 cm en leg deze bovenop de appel. Zet deze in de ovenschaal. Bak de gevulde appel in de oven ongeveer 30 tot 40 minuten.
Klop de slagroom to yoghurt dikte. Voeg eventueel naar smaak nog wat kaneel toe aan de slagroom.
Serveer de gevulde appel met slagroom aan de gasten.