
Aankleding moorddiner:
Tijdens het moorddiner verblijf je een groot gedeelte aan de eettafel. Een goed moment om je mooie servies en glaswerk te gebruiken en natuurlijk veel kaarsen voor de sfeer.
Een lang gerekte tafel met wit tafellinnen is een goede basis voor je moorddiner. Decoreer je tafel met tafelloper en servetten. De tafel kan je aan de zijkanten afzetten met linten. Op de kopse kant van de tafel zet je kandelaars. Voorkom dat de kandelaars in het gezichtsveld staan, dat kan hinderlijk zijn tijdens het moordspel. In het midden van de tafel zet je een mooi tafelbloemstuk.
Maak voor iedere speler naamkaartjes en zet deze bij de borden. Heet u gasten welkom door ze om te roepen bij hun adelijke titel. Serveer vooraf een glaasje champagne of andere bubbels om het extra feestelijk te maken.
Voorgerecht: “Gekkiggeit”
Vooraf een heerlijke frisse salade van peer met geitenkaas. Een recept voor 2 personen. Pas het recept zelf aan naar verhouding van het aantal spelers.
Ingrediënten:
- 2 Plakken geitenkaas
- 3 Peren
- Krulsla
- 2 Takjes rozemarijn
- Zakje walnoten
- Honing
- Olijfolie
- Balsamico-azijn
- Limoen
Bereidingswijze:
Snijd de peer in vieren en verwijder het klokhuis. Bak de peer (met schil) ca. 10 minuten in olijfolie. Rits de rozemarijnblaadjes van de takjes en bak deze met de peer mee.
Maak de dressing met 3 eetlepels honing, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamico-azijn en sap van een halve limoen. Voeg naar smaak van zwarte peper toe.
Rooster in tussen de walnoten met geitenkaas in een pan of gril deze kort in de oven. Was de krulsla en verdeel deze over een bord. Leg de gebakken peren op het bord met daarover de geitenkaas met walnoten. Garneer het geheel met de dressing.
En zie daar je salade ‘’Gekkiggeit’’ is klaar!
Hoofdgerecht: Niet Quiche
Quiche van broccoli, bloemkool en feta. Een gezonde en heerlijke hartige taart. Makkelijk te maken als je veel gasten hebt voor het moorddiner.
Ingrediënten:
- Een kleine bloemkool (200 gram)
- Broccoli (200 gram)
- 150 Gram Feta
- 3 eieren
- 125 Gram kookroom
- 8 Plakjes quichedeeg of roomboter bladerdeeg
- 40 Gram amandelschaafsel
Bereidingswijze:
Laat 8 plakjes deeg ontdooien. Vet een taartvorm in met boter en verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de broccoli en bloemkool in roosjes. Verwijder de steeltjes. Kook een pan met water en doe daar de broccoli en bloemkool in. Kook het geheel 3 minuten en giet het af.
Bekleed de ingevette taartvorm met de bladerdeeg. Prik in de bodem een paar gaatjes met een vork. Verdeel de broccoli en bloemkool over de taartvorm. Verkruimel wat feta erboven.
Klop de drie eieren in een kom en voeg daar de kookroom aan toe. Breng het op smaak met peper, zout, italiaanse kruiden en wat nootmuskaat. Giet het geheel over de taartvorm. Bak de quiche ongeveer 20 minuten in de oven.
Haal na 20 minuten de quiche uit de oven en bestrooi deze met amandelschaafsel. Bak de quiche nog 15 minuten tot dat deze goudbruin is. Prik in de quiche om te zien of het eimengsel is gestold.
Nagerecht: Nootlot
Het noodlot is een luchtig en niet al te zoet dessert. Een frisse combinatie van kers met de milde smaak van walnoten.
Ingrediënten:
- 2 Eieren
- Poedersuiker
- Walnoten
- Pot kersen
- Kirsch
Bereidingswijze:
Snijd de kersen fijn en hak de walnoten. Splits het ei en scheidt de eigeel van het eiwit. Roer door het eigel 2 eetlepels poedersuiker. Klop het eiwit stijf en schep dit door het eigeel. Voeg vervolgens de fijne gesneden kersten, de gehakte walnoten en eetlepel kirsch er aan toe.
Verdeel de massa in twee glazen en laat dit 20 minuten in koelkast stijven. Je kunt het dessert na wens nog afmaken met slagroom.