Moordspel Blauw Bloed

(29 klantbeoordelingen)

Na het overlijden van baron Von Rozenburg woont barones Sophia Alexandra von Rozenburg alleen op landgoed de Eikenhorst. Ondanks haar hoge leeftijd heeft de barones een sociaal en actief leven. Zo bekleedt de barones een aantal bestuurlijke functies en is ze zeer bedreven in het schilderen.

Naast haar vaste bediendes, die dagelijks voor haar zorgen, heeft de barones twee trouwe vrienden die haar regelmatig bezoeken. De barones heeft één zoon, twee dochters en twee kleinkinderen.

Als de barones besluit om een banket te organiseren, lijkt alles in vrede en in harmonie te verlopen. Tot de volgende ochtend, als de schoonmaakster het levenloze lichaam van de barones ontdekt in de bibliotheek.

Moordspel bestellen

Prijs € 

Jorieke

We hebben een leuke avond gehad . Ik heb wel wat aanmerkingen. De rollen waren gewoon op de volgorde verdeeld van onder naar boven van de paspoorten: de bovenste was de moordenaar, de 2 daarna hoofdverdachte enz. Daarnaast is het doordat mensen mogen liegen onmogelijk om in de tweede ronde erachter te komen wie er geen verdachte is. Niemands alibi of verhaal wordt ontkracht of bevestigd.

Peter Steeneken

Puntentelling vind ik onduidelijk. Ten minste zou het leuk zijn om te zien waarvoor iemand veel punten kreeg.

Charlotte Hoekstra

Erg verwarrend, de laatste ronde als saboteur deed de app het niet helaas dus de sporen kreeg ik niet toegestuurd. Daarnaast waren er 4 sporen van de moordenaar, en niet 3 zoals verteld werd door Young Blood. Dus konden we het spel niet goed afmaken:

Rutger Van Stigt Thans

Erg leuk concept, we hebben het blauw bloed spel gespeeld met oud en nieuw en dit was echt genieten. Sommige instructies zijn wat complex maar als je er eenmaal inzit wordt het echt lachen. De bijgeleverde webapp voor het spel werkt goed en hier kan je er snel alles weer bijpakken.

Shana

Leuk spel! We hebben er wel niet alles uit kunnen halen aangezien het printen van het dossier niet gelukt was, waardoor we belangrijke zaken hebben gemist die te maken hadden met locatie. Op het einde hebben we dus een beetje moeten gokken. Al bij al hebben we veel plezier beleefd aan het spel!

Tom Janssen

De opzet van het moordspel is leuk en uitdagend. Alleen is het af en toe best moeilijk om alles te begrijpen. Ook is de uitleg soms niet helemaal duidelijk.

Ilse

We hebben onwijs genoten van het spel en vooral heel erg veel gelachen! De reden dat het geen 5 is geworden, is omdat het ons bij ronde twee niet helemaal duidelijk werd of we met zijn allen rond de tafel moesten en overleggen of dat dit ook weer individueel moest. Bij ronde 3 konden de sporen bij twee personen horen. 2 personen die allebei hoofdgedachten waren. Dit was wel een beetje gek.

Thea de Gelder

Het spel is leuk. Soms is het onduidelijk welke info uit je dossier je moet delen en wat je voor zelf kan houden. Een iets betere uitleg zou dan prettig zijn. Het is moeilijk een strategie te bedenken als je geen idee hebt hoe het spel verlopen gaat en wat belangrijk is om te weten, of een ander wijs te maken. Als je niet weet wat belangrijk zou kunnen zijn en wat er nog komt, is het moeilijk een eigen verhaal te maken. De rondes zouden misschien specifieker kunnen zijn. Ik miste bijvoorbeeld veel over de kaart en locatie. Daar kan nog meer mee worden gedaan.

Valerie Verbeeck

Heerlijke avond beleefd. We logeerden in een kasteel en het moordspel Blauw Bloed kon dus niet beter gekozen zijn. Iedereen was op voorhand op de hoogte van zijn personage en er ook naar gekleed. Goede uitleg, leuk verhaal, echt een aanrader!!!

Lise

Avondvullende activiteit. Leuk met collega's, vrienden en familie. Door het uitgebreide dossier kun je je goed inleven in je rol. Zeker een aanrader.