Foxy Lady

moorddiner

Aankleding moorddiner

Ga je thuis een moorddiner organiseren geheel in stijl van moordspel Foxy Lady? Dan hebben we een paar tips voor je:

  • Verduister de lampen met rode doeken.
  • Koop bij een feestwinkel een paar boa’s en gekleurde veren. Drapeer de boa’s over de eetkamerstoelen en gebruik de veren met de geprinte naamkaartjes voor de tafelschikking.
  • Kleed de tafel aan met de tafelaankleding uit de CrimeTime box: zwarttafellaken, bloederige servetten en afzetlint. Voor wat glamour kan je het tafelkleed bestrooien met wat glitters.

Maak een gastenlijst en verwelkom je gasten met een zelfgemaakte cocktail. Wees een echte gastheer/vrouw en stel de personages aan elkaar voor.  Laat spelers plaats nemen aan het moorddiner. Verwijs spelers naar deze zelfgekozen tafelschikking, aan de hand van de naamkaartjes bij de borden. Print voor iedere speler een menukaart of lees deze voor aan je gasten.


Voorgerecht: “Een complot”

Een klein voorgerechtje van cranberry compote met brie. Een heerlijke smaak combinatie van het pittige van brie met het frisse van de cranberry’s. Recept is voor ongeveer 2 personen. Naar verhouding van aantal spelers kun je ingrediënten aanpassen. 

Ingrediënten:

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 250 gram brie
  • 250 gr cranberries
  • Sap + schil van 1 sinaasappel
  • 1 kaneelstokje
  • 3 el honing
  • 50 ml water

Bereidingswijze:
Begin met het voorverwarmen van de (hetelucht) oven op 200 graden.

Start met het maken van de 200 gram cranberry compote. Rasp de schil van sinaasappel en pers de de sinaasappel. Doe de cranberry’s, de sinaasappelrasp, de sap in een pannetje. Voeg daar 3 eetlepels honing, een kaneelstokje en 50 ml water toe. Laat het geheel 15 minuten pruttelen totdat alle cranberry’s stuk zijn. Laat dit geheel afkoelen.

Vet een muffinvorm in met boter. Leg de plakjes ontdooide bladerdeeg in de vormpjes. Prik wat gaatjes in de bodem. Snijd de brie in kleine stukjes van ongeveer 1 cm. Doe de brie in de vormpjes en leg daar een eetlepel cranberry compote bovenop.

Zet de cranberry met brie 20 minuten in de oven op 200 graden. Wanneer de brie gesmolten is en bladerdeeg goud bruin, dan is je complot klaar.


Hoofdgerecht: “De druiven zijn zuur”

Een gezonde maaltijd die eenvoudig te maken is, ook voor meerdere personen. Recept is voor ongeveer 4 personen. Naar verhouding van aantal spelers kun je ingrediënten aanpassen. 

Ingrediënten:

  • 1 Pompoen
  • 150 gram pitloze druiven
  • Zakje rucola
  • 50 gram walnoten 
  • Rozemarijn
  • Olie
  • 4 Chipolata worstjes

Bereidingswijze:
Verhit de oven voor de 200ºC. Schil de pompoen en snij in stukken van ongeveer 2 cm. Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat en bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Schuif de bakplaat in de oven en bak de pompoen in 20 minuten. Braad de chipolata worstjes halfgaar in de koekenpan, ongeveer 3 minuten. Hak intussen de walnoten in grove stukken en maak de rozemarijn fijn.

Haal na 20 minuten de pompoen uit de oven. Leg de chipolata worstjes tussen de pompoen en bestrooi deze met de grove walnoten en fijn gehakte rozemarijn. Besprenkel met olie en voeg 150 gram pitloze witte druiven toe. Laat het geheel nog ongeveer 20 minuten in de oven garen.

Haal na 20 minuten de pompoen met druiven en chipolata worstjes uit de oven en verdeel deze over 4 borden. Garneer de borden met wat rucola salade.


Nagerecht: “Tot mousse geslagen”

Een heerlijke luchtige chocolade mouse voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 2 eidooiers
  • 30 gr suiker
  • 1 tl bloem
  • 100 gr chocola
  • 120 ml melk
  • 200 ml slagroom

Bereidingswijze:
Verwarm de melk in een pan.

Klop in de tussentijd in een kom de eidooiers. Voeg daar de suiker en de bloem aan toe. Klop het geheel tot een luchtig geheel. Hak intussen de chocolade in stukken en houdt deze apart. Giet de warme melk bij de eidooiers en klop het mengsel.  Giet het mengsel terug in de pan en laat het op een zacht vuurtje indikken tot vla dikte. Blijf het geheel door roeren om eistolling te voorkomen.

Als het mengsel dikker is geworden, roer je de gehakte chocola er door heen. Het wordt nu een stevige chocolademassa. Laat deze afkoelen.

Klop de slagroom half stijf en voeg deze langzaam door de chocolademassa.

Giet de chocolademousse in 4 glaasjes en laat deze minimaal 2 uur stijven in de koelkast.